Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 342 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ!!!

Την 29η Σεπτεμβρίου 2010 εκτίθεται στο κατάστημα του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου,δημόσια έκταση 342 στρεμμάτων εκτιμηθείσας αξίας 10.500.000 ευρώ για να καλυφθεί οφειλή της ΔΕΠΟΣ Α.Ε ,105.795 ευρώ!!!

Τιμή πρώτης προσφοράς 7.000.000 ευρώ!!!


Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, απέστειλα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, την πάρα κάτω επιστολή δια της οποίας ζητώ την παρέμβαση του, ώστε να ματαιωθεί και να αποτραπεί αυτή η σκανδαλώδης εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------


30.07.2010


Δημήτρης Καμιζής
Ιατρός Ε.Σ.Υ
τ. Δήμαρχος Κρανιδίου
Μητροπολίτη Φωστίνη 1 Κρανίδι



Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Γεώργιο Παπανδρέου


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή με την ιδιότητά μου, του πρώην Δημάρχου του Δήμου Κρανιδίου (1999-2006) και αυτή του ενεργού πολίτη και ζητώ την παρέμβασή σας προκειμένου να αποτραπεί η εκποίηση έκτασης 340.000 τ.μ., στην περιοχή «Αεροδρομίου» στο δ.δ. Πορτοχελίου του Δήμου Κρανιδίου Αργολίδας, με σκανδαλώδη τρόπο. Η έκταση αυτή είναι μέρος συνολικής έκτασης 973.945 τ.μ. και ανήκει στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ Α.Ε. (Δ.Ε.ΠΟ.Σ. Α.Ε.), η οποία περιήλθε σε αυτήν από παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο με την υπ΄ αριθμ. 662/30/09.04.1980 κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Χωροταξίας, Οικισμού, Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών.
Συγκεκριμένα η σκανδαλώδης μεθόδευση προβλέπει έκθεση σε πλειστηριασμό του ως άνω ακινήτου συνολικού εκτιμηθέντος ποσού κατά την κατάσχεση 10.500.000,00€ έναντι ποσού οφειλής 105.795,00€ !!! Η οφειλή αυτή έχει προέλθει, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 1.430/29-6-2010 κατασχετήρια έκθεση ακινήτου, από οφειλή μισθώσεων της Ανώνυμης Εταιρείας προς τους επισπεύδοντες όπως αυτοί περιγράφονται στην κατασχετήρια έκθεση. Ο πλειστηριασμός έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί την 29η Σεπτεμβρίου 2010 ,ημέρα Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Μάσσητος-Κρανιδίου. Είναι προφανές και μόνον από τη σύγκριση του ποσού της οφειλής 105.795,00€, της οφειλέτιδας Ανώνυμης Εταιρείας, με το ποσόν της εκτιμηθείσης αξίας του ακινήτου 10.500.000,00€, ότι πρόκειται για πλειστηριασμό με καταχρηστικό χαρακτήρα από την εκτέλεση του οποίου θα ζημιωθούν σημαντικά τα συμφέροντα του Δημοσίου σε όφελος τρίτων. Θα αρκούσε για την αποζημίωση των επισπευδόντων τον πλειστηριασμό , η έκθεση σε αυτόν και μόνον 3.500τμ και όχι της εκατονταπλάσιας έκτασης !

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ανασταλεί αυτός ο καθόλα καταχρηστικός για τα συμφέροντα του Δημοσίου και κατ’ επέκταση των πολιτών και δημοτών του δήμου Κρανιδίου πλειστηριασμός. Επιτρέψτε μου να πω ότι η όλη μεθόδευση παραπέμπει, με μικρότερη κλίμακα και διαφορετικές αναλογίες, στο γνωστό σκάνδαλο «Βατοπεδίου».

Σύντομο ιστορικό

Η ανωτέρω επιμέρους έκταση των 342.000 τ.μ. αλλά και η συνολική έκταση των 973.945 τ.μ. προήλθε όπως προαναφέραμε από παραχώρηση του Δημοσίου προς την Δ.Ε.ΠΟ.Σ. το 1980 (Φ.Ε.Κ. 243/22.04.1980)
Κατά την εποχή (1999-2006) που διατελούσα Δήμαρχος του Δήμου Κρανιδίου με εισηγήσεις μου και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου δύο φορές ζητήσαμε την παραχώρηση της έκτασης προς το Δήμο Κρανιδίου. Την πρώτη φορά, υπήρξε αδιαφορία, ενώ τη δεύτερη άρνηση από την τότε διοίκηση της ΔΕΠΟΣ. Την ίδια τύχη είχε και άλλη πρότασή μας για την από κοινού αξιοποίηση της έκτασης από το Δήμο Κρανιδίου και τη Δ.Ε.ΠΟ.Σ. με ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης.
Δύο φορές επίσης η Δ.Ε.ΠΟ.Σ. επεχείρησε, στο ως άνω διάστημα, η τότε Διοίκηση της Δ.Ε.ΠΟ.Σ. να εκποιήσει το παραπάνω ακίνητο με παράτυπες διαδικασίες τις οποίες αποτρέψαμε με παρεμβάσεις μας.
Κατά το χρονικό αυτό διάστημα επίσης επιχειρήθηκε η οικοπεδοποίηση της έκτασης αυτής με ένταξή της σε περιοχή ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης ( ΠΕ.Ρ.ΠΟ), η οποία ματαιώθηκε με παρέμβασή μας. Το Δεκέμβριο του 2007 όμως, η έκταση αυτή εντάχθηκε σε ΠΕ.Ρ.ΠΟ. με απόφαση του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κου Σταύρου Καλογιάννη με όρους σκανδαλώδεις και ανεπίτρεπτους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Την ίδια εποχή φαίνεται με την υπ΄ αριθμό 3224/2007 Αποφάση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τμήμα μισθώσεων με αριθμό απογράφου 67/26.01.2009 (για τελεσιδικία) να ξεκινούν και οι διαδικασίες από τα επισπεύδοντα μέρη για την έκθεση σε πλειστηριασμό των 342.000 τ.μ., που είχαν πλέον γίνει διαθέσιμα για πολεοδόμηση με τη ρύθμιση ΠΕ.Ρ.ΠΟ. (οικοπεδοποίηση με απαράδεκτους για το φυσικό περιβάλλον όρους)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας παρακαλώ, μέσω των αρμοδίων οργάνων σας να παρέμβετε για την ακύρωση αυτού του σκανδαλώδους πλειστηριασμού, που θα αποβεί σε βλάβη του Δημοσίου και των συμφερόντων των πολιτών.
Πέραν αυτού η έκταση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μετά από παραχώρηση του Δημοσίου προς το νέο Δήμο Ερμιονίδας σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο προς αξιοποίηση σε όφελος των δημοτών του με όρους σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής μας. Εφ όσον δε η επιχείρηση αυτή του Δημοσίου ΔΕΠΟΣ Α.Ε, καταργήθηκε με απόφαση της Κυβερνήσεως σας και βρίσκεται σήμερα υπό εκκαθάριση, η παραχώρησή της πάρα πάνω συνολικής έκτασηςτων 973.945 τμ, στον νέο Δήμο Ερμιονίδας θα είναι η μόνη ορθή διοικητικά και κοινωνικά δίκαιη πράξη.


Με τιμή,
Δημήτρης Καμιζής


2 σχόλια:

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ,ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΑ,ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ ΤΩΝ 7.ΟΟΟ.ΟΟΟΕ,ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ..ΑΝΕΧΘΕΙ?
    ΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΩ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ,ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή