Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας έχει δημιουργήσει η λειτουργία του δεματοποιητή.





Σοβαρότατα προβλήματα έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας η εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων σε συνδυασμό με το κλείσιμο των χωματερών που λειτουργούσαν. Συγκεκριμένα:
  1. Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων σε συνδυασμό με το "κλείσιμο" των χωματερών που λειτουργούσαν στην Ερμιονίδα, και πέρα από την δημιουργία μιας νέας μεγάλης χωματερής στο χώρο που λειτουργεί ο δεματοποιητής, (ήδη έχουν συσσωρευθεί πάνω από 6.000 δέματα) έχουν δημιουργηθεί πλήθος άλλες μικρές χωματερές σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους αλλά και ρέμματα, όπου κάποιοι αποθέτουν κυρίως γύρω από κάδους ογκώδη αντικείμενα, παλαιά έπιπλα, στρώματα, κουφώματα, ξερά χόρτα, κλαριά και άλλα αντικείμενα που ο δεματοποιητής δεν τα δέχεται διότι δεν μπορεί για τεχνικούς λόγους να πακετάρει.






Αφού λοιπόν έκανε "αγώνα" για την εγκατάσταση και την λειτουργία του δεματοποιητή και ήρθε αμέσως αντιμέτωπος με τα βαριά αδιέξοδα των πράξεων του, στέλνει στις 3-8-2010 έγγραφο στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και υποκριτικά ρωτάει τι θα τα κάνει πλέον τα μεγάλου όγκου αντικείμενα, τα υπολείμματα φυτικής μορφής  κλπ! Και απάντηση φυσικά ακόμα να λάβει:
2.Μετά από εμπεριστατωμένες εργαστηριακές αναλύσεις σε έγκυρα και εξειδικευμένα εργαστήρια, απεδείχθη ότι τα υγρά απόβλητα του δεματοποιητή περιέχουν βαρέα τοξικά μέταλα που ούτε στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού αποχέτευσης δεν επιτρέπεται να διοχετευθούν. Ο κ Σφυρής τα προόριζε για άρδευση γεωργικών καλλιεργειών!!!



3. Για όλα αυτά τα σοβαρότατα προβλήματα και τις καταστροφικές συνέπειες από την λειτουργία του δεματοποιητή που με δήθεν "αγώνα" εγκατέστησε ο κ. Σφυρής στα Δίδυμα, καλούνται από πάνω οι δημότες του νέου Δήμου Ερμιονίδας να πληρώνουν και τα σπασμένα, δηλαδή πάνω από 500.000 Ευρω το χρόνο για την λειτουργία του!!! Σημειωτέον ότι η εγκατάσταση του δεματοποιητή στα Δίδυμα κόστισε στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν ήταν Γ.Γ. ο κ Αγγελόπουλος περίπου 1.000.000€.

Ο κύριος Σφυρής κατά τη συνήθη τακτική του για τις βαριές και καταστροφικές συνέπειες των πράξεών του κατηγορεί άλλους και συνήθως εμένα και την παράταξή μας. Ή λοιπόν πιστεύει ότι έχει την ικανότητα να διαστρεβλώνει τόσο την πραγματικότητα απευθυνόμενος σε μικρόνοες ή πράγματι δεν έχει συνείδηση των πράξεών του. Κατά τα άλλα βέβαια όταν ενώπιον του δημοτικού μας συμβουλίου αποκαλύπτονται τα ψεύδη και οι αντιφάσεις του καταφεύγει για το συγκεκεριμένο θέμα του δεματοποιητή στο γνωστό "κοροϊδεύτηκα", "με εξαπάτησαν" και μετά πάλι ξεχνάει τι έχει πει και καταγγέλοντας εμάς καταγγέλλει ουσιαστικά τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό βέβαια ασφαλώς είναι και θέμα που αφορά στην αξιοπιστία του. Εμείς όλο αυτό τον καιρό, έξι μήνες κοντά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και στα άλλα μεγάλα ζητήματα της αποχέτευσης και της ύδρευσης να περιορίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της παρουσίας του κυρίου Σφυρή στα δημοτικά πράγματα του πρώην Δήμου Κρανιδίου και να αναστρέψουμε αυτές τις συνέπειες για λογαριασμό βέβαια ολόκληρου του νέου Δήμου Ερμιονίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου