Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Εμείς παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε την προετοιμασία της 2ης Γιορτής Ελιάς & Ελαιολάδου

        Σε απάντηση πρόσφατου σχολίου του κ. Βασίλη Γκάτσου γνωστού αρθρογράφου στα τοπικά ιστολόγια  σχετικά με την ανάγκη ξεπλύματος της ντροπής που προκαλέσαμε στην περσινή γιορτή με τις επιλογές μας, παραθέτω την περσινή αφίσα που απεικονίζει κτήμα ελαιοπαραγωγικής καλλιέργειας και όχι καμουφλαρισμένο δάσος που έχει μετατραπεί σε ελαιώνα.  


     Άλλωστε ένας από τους στόχους της περσινής γιορτής, που γα πρώτη φορά έγινε στην επαρχία Ερμιονίδας, ήταν να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και του καταναλωτικού κοινού στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην διατροφή και στον καλλωπισμό
  και να προκαλέσουμε την αφορμή για να επαναπροσδιορίσουμε την χρήση της γης, όχι απλά σαν ένα οικόπεδο προς πώληση, αλλά σαν παραγωγικό μέσο για την καλλιέργεια του πολυτιμότερου δέντρου όλων των εποχών, την ελιά.
    Για τον στολισμό του χώρου χρησιμοποιήσαμε ελιές κλαδεμένες, προσωρινά τοποθετημένες σε γλάστρες με σκοπό κάποια στιγμή να φυτευτούν, όπως συμβαίνει με όλα τα φυτώρια,  σε όλο τον κόσμο.



     Η αλήθεια είναι ότι δεν ζητήσαμε από τα συγκεκριμένα φυτώρια, πιστοποιητικό προορισμού φύτευσης, γιατί δεν είμαστε ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός (βλέπε δασαρχείο), αλλά αντίθετα ευχαριστήσαμε θερμά τους επιχειρηματίες για τις γενναιόδωρες προσφορές τους και το όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

    Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο  μεταφοράς κλίματος χωραφιού, εκτός από το να κάνουμε την γιορτή μέσα στο ίδιο το χωράφι. 

  Οι στόχοι και τα σύμβολα της φετινής γιορτής καθορίστηκαν από τους ανθρώπους  που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κοινότητας Κρανιδίου και του Νομικού Προσώπου και ήρθαν στο Δημαρχείο  την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 και αποτελείται από παραγωγούς, τυποποιητές, ελαιοτριβείς και εθελοντές. 

      Η προετοιμασία της γιορτής, καθώς και η ίδια η εκδήλωση θέλουμε να είναι αποτέλεσμα ομαδικής δράσης και συμμετοχής, χωρίς τάσεις αυτοπροβολής, αυτοεπιβεβαίωσης και χωρίς καπελώματα. 
   Άλλωστε σαν παράταξη και σαν Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει εδώ και δύο χρόνια ότι διατηρούμε τον Δήμο ανοικτό στους πολίτες και λειτουργούμε συλλογικά με πρώτη προτεραιότητα σε κάθε εκδήλωση μας την προβολή του Δήμου Ερμιονίδας.

 Η Πρόεδρος της 
Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου

Μονά Δήμητρα

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου