Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

2η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή ροδιού που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στην Ερμιόνη.
    Η γιορτή διήρκεσε 3 ημέρες που σκοπό είχε την ενημέρωση της διαδικασίας καταχώρησης του προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως και την προβολή και προώθηση του ροδιού της Ερμιόνης.
   Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου ξεκίνησε η γιορτή με τον στολισμό της πόλης και τους παραγωγούς να προσφέρουν ρόδια στα σχολεία της Ερμιόνης.
  Το βράδυ της ίδιας μέρας παιδιά και παραγωγοί πρόσφεραν ρόδια  στους επισκέπτες και τα καταστήματα της Ερμιόνης, με μία άμαξα γεμάτη κοφίνια  με ρόδια.






    Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της διαδικασίας ώστε να αποκτήσει το ρόδι Ερμιόνης Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως, με την ονομασία "Ρόδι Ερμιόνης" και σχετικά με  εναλλακτικούς τρόπους προώθησης του προϊόντος.


                               


   Με εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η γιορτή την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο λιμάνι Ερμιόνης!
     Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε να δοκιμάσουν το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης και να πιουν τον ευεργετικό χυμό ροδιού που έστυβαν οι παραγωγοί, να γευτούν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει οι επαγγελματίες, να διασκεδάσουν και να χορέψουν υπό τους ήχους της μουσικής.
  Τα παιδιά διακόσμησαν το χώρο με ζωγραφιές και χειροτεχνίες που είχαν δημιουργήσει και είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα μαθήματα κεραμικής και με την βόλτα με τα άλογα και την άμαξα. 
  Ευχαριστούμε ιδιαιτέρα όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία της 2ης Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη, που όλοι μας απολαύσαμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα της συλλογικής εργασίας.
      

Ο Αντιδήμαρχος

Κολυμπάδης Παντελής







 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου