Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ




Κύριοι,
Σας αποστείλαμε επιτέλους τα έγγραφα που ζητήσατε με τις αιτήσεις σας, αφού επιμένατε τόσο επιτακτικά και μάλιστα και με εντολή εισαγγελέα να τα παραλάβετε. Εφόσον βέβαια και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σφυρής μας έθεσε προ των ευθυνών μας και απαίτησε να παραδοθούν τα έγγραφα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς. Ανατριχιάσαμε!!
Απορούμε όμως γιατί δεν τα παίρνατε τόσο καιρό από την διαύγεια, όπου είναι αναρτημένες όλες οι πληρωμές της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όπως και του Δήμου βέβαια, σύμφωνα με το νέο νόμο του Καλλικράτη. Είναι πλέον γνωστή η τακτική σας κύριοι. Προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις και να παρακωλύετε το έργο της Δημοτικής Αρχής, κάνοντας διάφορες καταγγελίες και στέλνοντας συνεχώς αιτήσεις για δήθεν έλεγχο. Ακόμα και για το ποιος οδηγός οδηγεί το τάδε αυτοκίνητο, ζητάτε να μάθετε με αίτησή σας και αν έχει το δικαίωμα αυτό. Γελοιότητες. Αυτό κύριοι δεν λέγεται Αντιπολίτευση.
Θυμηθείτε τις μέρες σας στην Δημοτική Αρχή, όταν εμείς βρισκόμαστε στην Αντιπολίτευση, πότε μας παραδώσατε ότι ζητήσαμε;
Θυμηθείτε που ζητάγαμε τις αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής και δεν μας τις παραδίδατε, ούτε μας τις παραδώσατε ποτέ, γιατί όπως μας λέγατε δεν γνωρίζατε πόσο να μας χρεώσετε την κάθε φωτοτυπία.
 Θυμηθείτε τις αιτήσεις του αρχηγού της παράταξής μας κ. Καμιζή προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για την παραλαβή στοιχείων για το έργο της αποχέτευσης που διαλύσατε, που ουδέποτε του τα παραδώσατε, λέγοντάς του ότι δεν έχει έννομο συμφέρον να τα ζητά.
Θυμηθείτε την απάντηση του αρχηγού σας, όταν ζητάγαμε να μάθουμε ποιους δρόμους είχατε κατασκευάσει κατά τη διάρκεια της θητείας σας, δαπανώντας τεράστια ποσά, που ποτέ δεν μάθαμε ακόμα και μέχρι σήμερα (τώρα κάνουμε ενδελεχή έλεγχο, που παραλάβαμε το αρχείο της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας για τα έργα που έγιναν στους πρώην Δήμους Ερμιόνης και Κρανιδίου, για να μάθουμε επιτέλους εμείς και σαφώς οι δημότες μας).
Θα σας βάλω σε ένα πούλμαν μας έλεγε να σας κάνω μια βόλτα να τους δείτε.
 Όσο για το μέλος της παράταξής σας και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο, που είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και που έχει να εμφανιστεί σε συνεδριάσεις της από τις 29/05/2012, απουσιάζοντας από πέντε συνεχείς συνεδριάσεις και που αρέσκεται στο να κάνει εκ του μακρόθεν έλεγχο στους πάντες και στα πάντα, δεν καλύφθηκε από τις αποκαλύψεις που του έκανα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. για το συνταξιούχο πατέρα του, που δεχόταν πληρωμές χωρίς επίσημα παραστατικά, με πρόχειρες αποδείξεις και με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από άλλους και τα πληρωνόταν αυτός, για επισκευές που έγιναν στο γυμνάσιο Κρανιδίου και που πολύ αμφιβάλουμε αν έγιναν; Γιατί όταν εμείς αναλάβαμε την διαχείριση των σχολείων, βρήκαμε το συγκεκριμένο κτίριο στο κακό του το χάλι (αν και προερχόταν από τη μεγάλη επισκευή των 500.000€). Πόρτες σπασμένες, τζάμια σπασμένα, καλοριφέρ τρύπια, τουαλέτες διαλυμένες και αφού επισκευάσαμε όλα αυτά και φέραμε το σχολείο σε ισορροπία, το ασφαλίσαμε κιόλας, τοποθετώντας πόρτα και ρολά με αυτόματο μηχανισμό, ώστε να μην είναι έρμαιο στον καθένα, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν. Και δεν σταματήσαμε εκεί. Αποπληρώσαμε όλα τα χρέη ύψους 20.000€ των πρώην Σχολικών Επιτροπών της Β/βάθμιας. Κάναμε επισκευές και στα άλλα σχολεία μας. Τα εφοδιάσαμε με φωτοτυπικά, κλιματιστικά, video wall. Καταφέραμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν το 2011 χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία έλλειψη ενώ επί των ημερών σας οι γονείς έκαναν έρανο για να αγοράσουν πετρέλαιο ώστε να ζεστάνουν τα παιδιά τους. Ακόμα και με φωτοτυπίες των βιβλίων τα προμηθεύσαμε, για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους, όταν η πολιτεία αδυνατούσε να στείλει βιβλία και μας κατηγορήσατε και γι’ αυτό.
Καταφέραμε η Σχολική Επιτροπή της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα, να μην χρωστάει ούτε 1€, να έχουμε γεμάτες τις δεξαμενές του πετρελαίου σε όλα τα σχολεία μας, να τα εφοδιάσουμε με επαρκείς ποσότητες αναλώσιμων υλικών και να έχουμε και χρηματικό υπόλοιπο στο κεντρικό λογαριασμό της επιτροπής 13.000€ ενώ έχουμε λάβει μόνο δύο από τις τρίμηνες δόσεις των λειτουργικών έξοδωνκαι αυτές μειωμένες κατά πολύ λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, την στιγμή που άλλες Σχολικές Επιτροπές δεν μπορούν ούτε κιμωλίες, ούτε χαρτί για τα φωτοτυπικά να εφοδιάσουν τα σχολεία τους.
Και τολμάτε να μιλάτε σε μένα για διαχείριση που αφήνει ερωτηματικά, εσείς και οι παρατρεχάμενοί σας και πολύ περισσότερο στον Δημήτρη Καμιζή, τον Δήμαρχο των έργων, τον Δήμαρχο της διαφάνειας, τον Δήμαρχο της αξιοπιστίας, που αν απέκτησε περιουσία ο Δήμος μας την απέκτησε επί των ημερών του, με αγορές και με δωρεές που έγιναν για το πρόσωπό του, αφού είχε προσφέρει πολλά στους δωρητές σαν άνθρωπος και σαν γιατρός και που αν και θα μπορούσε να τις οικειοποιηθεί και το άξιζε, προτίμησε να τις μεταφέρει στο Δήμο. Και μιλάμε για δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
 Καλά μέχρι σήμερα πίστευα ότι μόνο η λέξη “φιλότιμο” λείπει από το λεξιλόγιό σας. Τώρα διαπίστωσα ότι λείπει και η λέξη “ντροπή”!!!
Κύριοι μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Θυμηθείτε συνεδρίαση του Δ.Σ. επί των ημερών σας, όπου ο τότε σύντροφός σας και Αντιδήμαρχος κος Κοσμάς Πιτσάς, σας κατήγγειλε για τιμολόγιο που είχε πληρωθεί από εσάς για εξέδρα που κατασκευάστηκε στα Παπούλια για την γιορτή της Πρωτομαγιάς και που ποτέ δεν έγινε. Τα χρήματα μάλιστα αυτά είχατε υποσχεθεί να τα δώσετε στον κ. Πιτσά, επειδή είχε πληρώσει διάφορα πράγματα από την τσέπη του ο άνθρωπος, για να σας εξυπηρετήσει.
Θυμηθείτε και εσείς κύριε Αντωνόπουλε το χαρακτηρισμό που σας είχε απευθύνει τότε ο κ. Πιτσάς, που ένας άντρας δεν θα το άφηνε να περάσει έτσι. Εσείς από ότι θυμάμαι και θυμάμαι καλά, δεν είχατε αντιδράσει καθόλου (έχω στην διάθεσή μου και το τιμολόγιο και τα πρακτικά της τότε συνεδρίασης και αν χρειαστεί θα τα δημοσιοποιήσω).
Άλλωστε κύριοι, σε όλες τις επιτροπές υπάρχουν μέλη που εσείς έχετε ορίσει και που μπορούν να κάνουν έλεγχο την στιγμή που πρέπει και όταν πρέπει για τις ενέργειες της κάθε επιτροπής και όχι κατόπιν εορτής σε ψηφισμένους ομόφωνα από τις επιτροπές απολογισμούς.
Όσο για την πόρτα του εισαγγελέα, που τώρα τελευταία την επισκέπτεσθε πολύ συχνά, καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους ακόμα και τους υπαλλήλους καθαριότητας, προσέξτε γιατί την γνωρίζουμε και εμείς και αν δεν είναι του χαρακτήρα μας και του επιπέδου μας να την επισκεπτόμαστε κάνοντας καταγγελίες, μη μας αναγκάζετε να το πράξουμε.
Μην ξύνεστε λοιπόν άλλο στην γκλίτσα του τσοπάνη και θυμηθείτε ότι δεν προέρχεστε από παρθενογένεση.

Υ.Γ.
Η απάντηση απευθύνεται στους Δημοτικού Συμβούλους της Αντιπολίτευσης που είχαν διατελέσει και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πρώην Δημοτικής Αρχής. Σε όσους απέμειναν βέβαια εν ενεργεία, γιατί δύο μέλη της έχουν να εμφανιστούν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. σχεδόν ένα χρόνο και ελαφρώς στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, που δεν συγκρατούν τους παλαιότερους, ώστε να μην πέφτουν σε τέτοια ατοπήματα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παραθέτουμε το πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης για να μην διαδίδετε ότι δεν μας παραδώσατε αυτά που ζητήσατε, τον ψηφισμένο ομόφωνα από τη Σχολική Επιτροπή απολογισμό του 2011 καθώς και την Υπουργική Απόφαση για το πώς γίνονται οι πληρωμές στην Σχολική Επιτροπή και με τίνος ανάθεση, για να μην μας ζητάτε διαρκώς στοιχεία που δεν έχουν νόημα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου