Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Για μια ακόμα τα γεγονότα διαψεύδουν τις γνωστές σειρήνες.

  Τον τελευταίο καιρό είναι σε μεγάλη άνθηση οι γλώσσες των κωφών, του ψεύδους, της εμπάθειας, της παραχάραξης, της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης των πάντων. Στόχος τους ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Καμιζή, οι οποίοι φταίνε επί παντός επιστητού συμβαίνει όχι μόνο στον Δήμο μας, αλλά και σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
  Τελευταίο τους λοιπόν εύρημα είναι η πλήρης απόδοση των ευθυνών στους συγκεκριμένους, για την απεργία του ΚΤΕΛ Αργολίδας, όσον αφορά το σκέλος της μεταφοράς των μαθητών. Και όλα αυτά την στιγμή που υπήρξε από πλευράς Δήμου δελτίο τύπου που έδινε πλήρη και σαφή πληροφόρηση.
  Να λοιπόν που σήμερα έρχεται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης να καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων σχέδιο νόμου, με το οποίο δίνονται στους ΟΤΑ 17000000 ευρώ για την εξόφληση εκ μέρους των Περιφερειών και των Δήμων, τα οφειλόμενα από τις μεταφορές των μαθητών.
  Για την ιστορία αναφέρουμε το σχετικό άρθρο από το ΒΗΜΑ, μέσω του οποίου μπορούν οι αναγνώστες να διαβάσουν τα σχετικά. 


Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά των μαθητών
Δίδονται 17 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ 
για την εξόφληση των εταιρειών
 
 Νομοθετική ρύθμιση με την οποία κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά μαθητών έφερε προς συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται εκκρεμή θέματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών και ανατίθεται οριστικά η αρμοδιότητα, την οποία είχαν ως τώρα οι δήμοι, στις περιφέρειες.

Εκτός τούτου, με απόφαση του κ. Στυλιανίδη καταβάλλονται 14.000.000 ευρώ στις περιφέρειες της χώρας και 3.000.000 ευρώ στους δήμους για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς. Η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε ότι «η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 ευρώ».

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε ακόμη γνωστό ότι το υπουργείο κατέβαλε στις αρχές Σεπτεμβρίου 22.000.000 ευρώ, εκτός από τα 17.000.000 ευρώ που αποφασίσθηκε να καταβληθούν άμεσα στις περιφέρειες.

«Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου και με την προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε συνεπείς στη χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς είμαι βέβαιος ότι οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σταύρος Κούστας Αντιδήμαρχος
Γιώτα Σαμπάνη - Μπάρδη Αντιδήμαρχος
Γιάννης Τσαμαδός Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου