Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΑΦΗ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.



  Σήμερα κλείνουν 2 χρόνια από την ημέρα  που ο λαός της Ερμιονίδας,  με ισχυρή εντολή ,  ανέθεσε τις τύχες του Καλλικρατικού πλέον Δήμου  στην Προοδευτική  Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας και ανακήρυξε Δήμαρχο Ερμιονίδας τον επικεφαλής της Παράταξής  μας  Δημήτρη Καμιζή.
Το τι έχουμε κάνει σαν Παράταξη 2 σχεδόν χρόνια στο τιμόνι του Δήμου μας, έχει δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και προφορικά έχει τεθεί στην δημόσια γνώση και κρίση,  μέσα από τις απολογιστικές διαδικασίες που οι νόμοι προβλέπουν.
  Θεωρούμε όμως σήμερα αναγκαίο να κάνουμε μια αναφορά ουσίας,  μακριά από κάθε επετειακή λογική. Και αυτό έχει να κάνει με το στίγμα του Δήμου μας σήμερα,  μέσα σε μια συγκυρία που είχαμε προβλέψει  και σκιαγραφήσει από την πρώτη στιγμή σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα που τα αρχικά, πριν δύο χρόνια,  χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας  για το νέο και ελπιδοφόρο μήνυμα του Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση, έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκεπτικισμό, με πολλούς Δήμους στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης . Σήμερα που στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων καταλύεται το Σύνταγμα των Ελλήνων και η Εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας,  σφραγίζεται η εκποίηση των πάντων και νομιμοποιείται η οικονομική εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων.
  Ο νόμος του Καλλικράτη, όπως εφαρμόστηκε στην πράξη, ήταν ένα εγχείρημα, που ενώ θα επέλυε προβλήματα όπως είχε εξαγγελθεί, δημιούργησε ακόμα περισσότερα και κάποια άλυτα δυστυχώς. Μετέφερε και υποχρέωσε τον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί προβλήματα που δημιούργησε τόσα χρόνια  η κεντρική εξουσία, με την αλόγιστη στο μεγαλύτερο βαθμό πολιτική της. Και αυτό την στιγμή που οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α΄ βαθμού δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες τις θεσμικές αλλά ούτε κυρίως τις  οικονομικές να προχωρήσουν σε λύσεις των προβλημάτων.
  Η Παράταξή μας από την πρώτη στιγμή είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα που είχαν σχέση με την εφαρμογή και εξειδίκευση αυτού καθ΄ αυτού του νόμου  του Καλλικράτη και την εναρμόνιση όλων των διαδικασιών και υπηρεσιών σε αυτόν, την ενοποίηση των δύο πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης, την αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων  των δύο πρώην Δήμων, την έλλειψη προσωπικού και στις διοικητικές  αλλά και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, την άθλια κατάσταση των περιουσίας του Δήμου λόγω της φθοράς και της καταστροφής που είχε υποστεί.
  Θα σταθούμε με ιδιαίτερη έμφαση σε δύο ¨κληρονομιές ¨που μας άφησαν οι απελθούσες Διοικήσεις του πρώην Δήμων  Κρανιδίου και Ερμιόνης, γιατί το θεωρούμε κυρίαρχο, κεφαλαιώδες και καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του Δήμου μας σαν οργανισμού αλλά και όλης της Ερμιονίδας και κατά συνέπεια για κάθε Δημότη και Δημότισσά μας.     
  Η πρώτη ¨κληρονομιά ¨είναι η  απένταξη   του έργου της αποχέτευσης του πρώην Δήμου Κρανιδίου, έργου καθ΄ όλα έτοιμου το οποίο σαν απερχόμενη διοίκηση το 2006  παραδώσαμε στο κ. Σφυρή και την Παράταξή του. Το έργο λοιπόν ύψους 11.035.000 ευρώ, πλήρως χρηματοδοτημένο, χάθηκε μετά τις εγκληματικές ενέργειες των τότε διοικούντων τον Δήμο Κρανιδίου. Και το γεγονός  αυτό έχει πολλαπλές επιπτώσεις και στην ποιότητα της ζωής αλλά κυρίως εγκυμονεί τον κίνδυνο να επιφέρει τέτοιες οικονομικές επιβαρύνσεις προς τους  Δημότες μας, που να είναι αδύνατο να ανταποκριθούν.
  Η δεύτερη ¨κληρονομιά ¨είναι η τραγική και εγκληματική  επιλογή των  διοικήσεων  του κ. Σφυρή και του κ. Λεμπέση, να εγκαταστήσουν τον δεματοποιητή στον Σταυρό Διδύμων, σπεύδοντας  πρώτοι από όλους να επιβάλουν ένα μοντέλο διαχείρισης των αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, όπου δένονται  μπάλες σύμμεικτων απορριμμάτων χωρίς να υπάρχει κανένας προορισμός για αυτές. Αποτέλεσμα να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον Χ.Α.Δ.Α που έφτιαξαν και που είναι χειρότερος από τους προηγούμενους. Και αυτή την  εξέλιξη που από την πρώτη στιγμή προσδιορίσει και αναφέρει. Εκτός από αυτά υποχρεώνουν  τους Δημότες να πληρώνουν ετήσια  450.000 ευρώ για να έχουν τις 30.000 μέχρι στιγμής μπάλες στοιβαγμένες στον χώρο  του Σταυρού Διδύμων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται περιβαλλοντικά , αισθητικά, κοινωνικά και οικονομικά, μιας και τα οικονομικά μεγέθη της διαχείρισης  είναι απαγορευτικά για την σημερινή συγκυρία.
  Στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ¨κληρονομήσαμε ¨ από τον Καλλικράτη και τις διοικήσεις των δύο πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης, προβλήματα που κάποια, λίγα ευτυχώς,  είναι ίσως μη αναστρέψιμα και αντιμετωπίσιμα, θα πρέπει να επισυνάψουμε και την καθημερινότητα στην Πατρίδα μας, που τα τελευταία 2 χρόνια χαρακτηρίζεται από την λυσσαλέα και με κάθε μέσο επίθεση των κυβερνήσεων, υπηρετών της Τρόικας,  των μνημονίων και των ολίγων,  σε κάθε Δημοκρατικό Θεσμό  ακόμα και στο Σύνταγμα της χώρας μας. Με αυτή την επίθεση πλήττονται  πρωταρχικά  οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  αλλά και  όλα τα λαϊκά στρώματα, με σκοπό  την ¨εκποίηση ¨των πάντων και την παντελή εξόντωση των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων. Τις μέρες αυτές  προσπαθούν  με μπουλντόζες και εσκαπτικά μηχανήματα να καταστρέψουν αρκετά ( πιθανά πάνω από 300 με προοπτική αύξησης και  πάνω από 1000 )  στρέμματα δασικής έκτασης , όπου ζούσαν με τα κοπάδια τους εκατοντάδες κτηνοτρόφοι του Δήμου μας, για να φτιάξουν φωτοβολταϊκά πάρκα προς τέρψη και όφελος  κάποιων επενδυτών.
  Έχοντας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνθήκες, που καθημερινά επιβαρύνονται και γίνονται πιο ασφυκτικές 2 σχεδόν  χρόνια τώρα δίνουμε μεγάλη μάχη σαν Δημοτική Διοίκηση να σταθούμε κοντά στην καθημερινότητα του Δήμου και του Δημότη μας. Υπάρχουν προβλήματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα για τις σημερινές συνθήκες, δύο από τα οποία παραπάνω αναφέραμε. Όμως και σε αυτά δίνουμε καθημερινά πολύ μεγάλες μάχες για την επίλυσή τους και ήδη είμαστε σε καλό δρόμο για  την επανένταξη του αποχετευτικού του Κρανιδίου – Πορτοχελίου – Κοιλάδας,  αλλά και μέσω της εφαρμογής στην διαχείριση  των απορριμμάτων του προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΉ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΝΤΟΣ ΥΠΑΛΛΕΙΜΑΤΟΣ διεκδικούμε λύση στο αδιέξοδο που άλλοι δημιούργησαν στον Σταυρό Διδύμων .
 Καταφέραμε όμως πολλά όπως :
1)      Ασκήσαμε διοίκηση με δημοκρατική συνείδηση, διαφάνεια, σύνεση, σεβασμό και διακονία στον Δημότη και στον Τόπο μας.
2)      Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν και είναι ο άνθρωπος  και η δημιουργία προϋποθέσεων και θεσμών προστασίας του  από τις επιθέσεις που δέχεται σε κάθε επίπεδο.
3)      Στο τεχνικό μας πρόγραμμα εντάξαμε, εκτελέσαμε και εκτελούμε έργα ουσίας που θα μείνουν και  που απευθύνονται στους  πολλούς .
4)      Καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο μας μέσα από την συνετή οικονομική διαχείριση, με αποτέλεσμα,  να εξοφλήσουμε σχεδόν όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις  των δύο πρώην Δήμων,  να ελέγχουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση και τις υποχρεώσεις του Δήμου και όλα αυτά σε καθεστώς περικοπών περίπου κατά 60% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων αλλά και δυσκολίας στην αποπληρωμή εκ μέρους των Δημοτών των υποχρεώσεών τους προς τον Δήμο.
5)      Βελτιώσαμε την κατάσταση και την εικόνα της ακίνητης και κινητής περιουσίας και δημιουργήσαμε συνθήκες φύλαξης και προστασίας της ( Στέγαση μηχανημάτων έργου και οχημάτων  στις ενοικιασμένες αποθήκες της Τράπεζας, βελτίωση των εγκαταστάσεων στα εργοστάσια των βιολογικών καθαρισμών Κρανιδίου και Ερμιόνης, ανακατασκευή μετά από δωρεά του κατεστραμμένου αγωγού μεταφοράς νερού από την Κοιλάδα στο Κρανίδι κ.α. )
6)      Εξασφαλίσαμε σημαντικές δωρεές από εξέχοντες Πατριώτες και ενισχύσαμε την περιουσία του Δήμου, όταν κάποιοι άλλοι την κατέστρεφαν.
7)      Στον πολιτισμό αναδείξαμε τις ντόπιες δυνάμεις δημιουργίας και τις προβάλαμε μέσω των εκδηλώσεών μας. Η φιλαρμονική του Δήμου μας είναι σε πολύ καλό δρόμο, όπως και η χορευτική μας ομάδα.
8)      Αναπτύξαμε ένα σημαντικό κίνημα εθελοντών που πρόσφερε και προσφέρει πολλά.
9)      Είμαστε κοντά στις παραγωγικές τάξεις του Τόπου μας και για να προβάλλουμε τα προϊόντα τους και για να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους.
10)   Ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τον Τουρισμό και μας απασχόλησε ιδιαίτερα η πτωτική  πορεία του. Είμαστε  ήδη με γενναίες προτάσεις,  πρωτοβουλίες και έργα,( Μαρίνα Ερμιόνης, Τουριστικό καταφύγιο στο Πορτοχέλι και υποβολή πρότασης για κατασκευή αεροδρομίου στο κτήμα της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι ), έτοιμοι να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα.  
11)   Ο Δήμος μας, μέσω των θέσεων αλλά και της παρουσίας του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμιζή, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση θέσεων τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας όσο και σε επίπεδο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και εξασφάλισε την συμπαράστασή τους στα προβλήματα που είχε αλλά και στους χειρισμούς τους. 
  Ίσως θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλα. Θεωρούμε ότι οι Δημότες έχουν και γνώση και κρίση. Εμείς σαν Δημοτική Διοίκηση είμαστε συνέχεια σε  επαφή με τους Δημότες και τις ομάδες που οργανώνουν τον κοινωνικό μας ιστό και θέτουμε την κάθε πρωτοβουλία, θέση και ενέργειά μας στην κρίση των Δημοτών μας. Γιατί από αυτή την διαδικασία  παίρνουμε την δύναμη που χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε μαζί με τους Δημότες μας και τους φορείς του Τόπου το δύσκολο έργο που έχουμε επωμιστεί,  στις  πολύ πιο δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας.
  Η Προοδευτική  Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας με επικεφαλής τον Δήμαρχό μας Δημήτρη Καμιζή, τους αιρετούς Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους αλλά και όλα τα μέλη της, συνεχίζει με παρρησία, υπευθυνότητα  και δύναμη αυτό που ο λαός της Ερμιονίδας της ανέθεσε πριν δύο χρόνια. Την προάσπιση του δικαιώματος των Δημοτών μας  να χαίρονται τον Τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, δραστηριοποιήθηκαν και που τόσο αγαπούν, να δημιουργούν σε αυτό τον Τόπο και να ζουν από αυτό που μπορεί να τους προσφέρει ο Τόπος μας..   
  Και αυτό κόντρα στο πνεύμα των κυβερνώντων την Πατρίδα μας και αυτών που πολύ μειονοτικά για την Ελλάδα μας διαδραματίζονται και αποφασίζονται απόψε στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων.

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου