Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η φυγή από το Δημοτικό Συμβούλιο προσπάθεια σωτηρίας και απόσεισης ευθυνών για την Παράταξη του κ. Σφυρή



Όλοι περιμέναμε με αγωνία «την δήθεν πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων» του κ. Σφυρή και της Παράταξής του, μιας και δεν θέλησε με βάση τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να μας την παραδώσει πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ενημερωθούμε. Τυχαίο είναι αυτό άραγε;
Δυστυχώς όλοι μας μείναμε στην αναμονή και δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε ποιο ύφαλο ή σκόπελο έχει αυτή τη φορά προσαράξει το σκάφος του κ. Σφυρή, σε αυτό το αίολο και ανεμοδαρμένο ταξίδι του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ποιο θα ήταν αλήθεια το μαγικό ραβδί που θα χρησιμοποιούσε αυτή την φορά, ο κ. Σφυρής και θα επέλυε το πρόβλημα που αυτός, η παράταξή του, οι συμβουλάτορές του και τα άνομα συμφέροντα που συντάχθηκαν μαζί του δημιούργησαν στον Σταυρό Διδύμων;
Η άποψή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων αφού πέρασε σταδιακά από αγώνες για:
-     Δεματοποιητή και δέματα σύμμεικτων απορριμμάτων χωρίς προορισμό
-     Ταξίδι με άτακτη επιστροφή των δεμάτων μέχρι την Καλαμάτα
-     Προσφυγή στην μέθοδο του Σούκο και της Σουκομηχανής, ως πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η μέθοδος αυτή, όπου έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί εγκαταλείφτηκε και αποδεδειγμένα δεν αντέχει σε ποσότητες σαν του Δήμου μας,

καταλήγει ως φαίνεται μεγαλόπρεπα στην δική μας πρόταση για «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΥ – ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΟΣ», πρόταση που είναι προγραμματική μας θέση και σήμερα προβάλει Πανελλαδικά σαν η μόνη λύση. Ίσως έπρεπε να πάει σε μερικές ημερίδες και διημερίδες για τα απορρίμματα ώστε να διαμορφώσει άποψη επιτέλους και να συμφωνήσει μαζί μας. Αλήθεια εκεί που πάει ο κ. Σφυρής, αναπτύσσει τις απόψεις και τις θέσεις του για τους δεματοποιητές σύμμεικτων; Τι συλλέγει από τους συμμετέχοντες; Καλό θα ήταν να μας πει.
Αυτό λοιπόν τον εξανάγκασε να φύγει από το Συμβούλιο και να μην μας αναπτύξει αυτό που περιμέναμε την δήθεν ολοκληρωμένη του πρόταση για διαχείριση των απορριμμάτων. Μετά δε την ενημέρωση του Δημάρχου ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν και την παράταξή του η φυγή απλά και μόνο γιατί δεν είχαν πλέον να πουν τίποτα. Η φυγή του, είναι ένα ακόμα βήμα στην παραίτηση του από την μάχη για το πρόβλημα των απορριμμάτων που αυτός δημιούργησε. Αυτή είναι όντως παραίτηση με «λευκή πετσέτα» όπως λέμε.
Και όλα αυτά ενώ αυθαδιάζουν και ασχολούνται με τις παραιτήσεις του Δημάρχου και των Συμβούλων. Παραιτήσεις με διάθεση μάχης και αγώνα για τα προβλήματα του Δήμου, παραιτήσεις που συντάραξαν το χώρο της Αυτοδιοίκησης, παραιτήσεις που έφεραν στο προσκήνιο και έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα των ΟΤΑ, παραιτήσεις που δημιουργούν νέα δεδομένα για την κατάσταση στον «Σταυρό Διδύμων» και την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας.
Σίγουρα κ. Σφυρή δεν μπορείτε να αντέξετε αυτή τη δύσκολη θέση με την «μέγγενη» να σφίγγει συνέχεια γύρω σας. Δεν μπορείτε να αντέξετε να βλέπετε το Δήμαρχο και κάποιους αιρετούς σε διαρκή θέση μάχης με απτά και άμεσα αποτελέσματα. Δεν μπορείτε να αντέξετε τον Δήμαρχο σε συσκέψεις με Υπουργούς και Κυβερνητικά Κλιμάκια με θέμα τα απορρίμματα του Δήμου μας και όχι μόνο. Αυτή όμως είναι η αλήθεια και η σκληρή πραγματικότητα. Και όσο για την πρότασή σας για την «δήθεν ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων», κρατήστε την κρυφή για να καλύψετε την ανυπαρξία της. Άλλωστε σύμφωνα με την πάγια τακτική σας, πάντα κρυφίως συσκεπτόσαστε και ενεργούσατε. Ο Δήμος και η Δημοτική του Διοίκηση έχει ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία έχει εγκρίνει ο λαός, πρόταση που αυτήν την στιγμή συσπειρώνει τεράστιες δυνάμεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Αφήστε λοιπόν τις μικροψυχίες, αν μπορείτε. Πρέπει να γνωρίζετε πως οι άτακτες φυγές, οι προσφυγές στα δικαστήρια, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν οδηγούν σε λύση στο θέμα των απορριμμάτων. Και σαφώς ο λαός έχει και μνήμη και γνώση και κρίση για το ποιος και ποιοι δημιούργησαν το πρόβλημα.
Εμείς είμαστε εδώ μάχιμοι, αγωνιστικοί και υπό παραίτηση για τα προβλήματα του Δήμου. Εσείς έχετε παραιτηθεί από τα πάντα. Και αυτό κάνατε και χθες!!!
Αυτά για τα χθεσινά… Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα συζητήσουμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ (30-7-2012)ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χθες το μεσημέρι 12π.μ. πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με την παρουσία του, ειδικών συμβούλων και τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημάρχου Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, του Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού και του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή.

Το θέμα της προγραμματισμένης από την προηγούμενη εβδομάδα σύσκεψης ήταν σχετικό με την διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Πελοποννήσου αλλά και το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας, όπως αυτό έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες.

Μετά τη συζήτηση ο Υπουργός έκανε δεκτή την υποβληθείσα από κοινού πρόταση των συμμετεχόντων για την άμεση αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος. Η πρόταση, ως μεταβατική λύση, μέχρι την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου τελικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, περιλαμβάνει την άμεση περιβαλλοντική αδειοδότηση χώρων σε κάθε νομό για την εγκατάσταση ΚΔΑΥ και κομποστοποιητών.

Για την Παρασκευή 3 Αυγούστου προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού νέα συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την εξασφάλιση της χρηματοδοτικής υποστήριξης. Προς την ίδια πλέον κατεύθυνση φαίνεται προσανατολισμένη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο χώρο δεματοποιητή Σταυρού Διδύμων, όπως περιγράφεται σε τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας χθες 30/7/2012.   



Άτακτη φυγή του κ. Σφυρή από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


  
Σε άτακτη φυγή από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ετράπη ο κ. Σφυρής προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ο ίδιος είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης!
 Επικαλούμενος διαδικαστικό θέμα, ζητώντας να αλλάξει η σειρά συζήτησης των θεμάτων, αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση πριν συζητηθεί το επίμαχο θέμα και να αποκαλυφθούν οι βαρύτατες ευθύνες που φέρει, όταν ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Κρανιδίου εγκατέστησε σε συνεργασία με την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων και δημιούργησε αυτή τη νέα χωματερή, χειρότερη από αυτές που έκλεισαν.
Το θέμα της υποβολής παραίτησης του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή και των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης, πήρε δημοσιογραφικά Πανελλήνιες διαστάσεις και απασχόλησε όλα τα όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ) αλλά και όλα τα όργανα της Ελληνικής Διοίκησης, λειτούργησε καταλυτικά, για την καταγγελία αυτής της μεθόδου αποθήκευσης σύμμεικτων απορριμμάτων για μακρύ χρονικό διάστημα και κανένας Δήμαρχος πλέον δεν φαίνεται διατεθειμένος να δημιουργήσει χωματερές τέτοιου είδους που είναι πολύ χειρότερες από τους λειτουργούντες σήμερα ΧΑΔΑ.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με συντονισμένες κινήσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και με τεκμηριωμένες θέσεις έφερε στο προσκήνιο και σε όλα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων, ως μόνη ορθολογική και νόμιμη άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, την διαδικασία διαλογής στην πηγή και την εγκατάσταση ΚΔΑΥ και κομποστοποιητή, την οποία με συνέπεια όλο αυτό τον καιρό υποστηρίζουμε.
Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και των συμβούλων του και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας, του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, η πρόταση αυτή που υποβλήθηκε από κοινού έγινε δεκτή από τον Υπουργό ως μοναδική λύση και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίησή της.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και αντί ο κ. Σφυρής και οι συν αυτών να επιδοκιμάσουν τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Δημάρχου και της πλειοψηφίας που έχει την ευθύνη σήμερα για την διαχείριση όλων των θεμάτων του Δήμου Ερμιονίδας και ιδιαίτερα εκείνων που ο κ. Σφυρής δημιούργησε με την πολιτική και τις αποφάσεις, ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Κρανιδίου (διαχείριση απορριμμάτων, αποχέτευση, ύδρευση), συνεχίζει τη γνωστή τακτική του, της παραπληροφόρησης, της μετάθεσης των δικών του ευθυνών σε άλλους και της φυγομαχίας.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα απορρίμματα


Επερώτηση ΚΚΕ για τα απορρίμματα


> >

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής ενημερώνει όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Βουλή των Ελλήνων με πλήρη φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται:
1)   Υπόμνημα
2)   26 σημαντικά έγγραφα με το θέμα
3)   2 φωτογραφίες του χώρου
4)   1 DVD από το χώρο του δεματοποιητή

Στο υπόμνημα εκτός των άλλων καλεί  αντιπροσωπεία των κομμάτων για επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο ώστε να υπάρχει ιδία αντίληψη της κατάστασης και του προβλήματος και ζητεί από τα κόμματα να ενεργήσουν ως αυτά εκτιμούν στον τομέα του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.







Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απάντηση προς Ανεξαρτητοποιήμενο Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Τζανή Αναστάσιο

 

Κύριε Τζανή,

       διαβάζοντας το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης σας, και όσο αφορά αυτά που αναφέρετε για μας θέλουμε να σας δηλώσουμε τα εξής :

1)  Το έργο που έχουμε επιτελέσει ενάμιση χρόνο τώρα είναι τεράστιο (με μικρά και μεγάλα επιτεύγματα) και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι συνδημότες και συνδημότισσες, καθώς και εσείς. Το έργο αυτό πολύ σύντομα θα εκτεθεί κι από τον Δήμαρχο στον απολογισμό του.

        Όλα αυτά γίνονται από μαχόμενες Δημοτικές Αρχές και όχι από "περιοδεύοντες θιάσους" όπως ατυχέστατα τουλάχιστον εσείς αναφέρετε.

2)    Όλοι μας έχουμε μια ιστορία στον τόπο μας. Το διάβα και τα πατήματα μας είχε σαν αποτέλεσμα την συγκατάθεση του εκλογικού σώματος που μας εξέλεξε ανάμεσα σε ισάξιους υποψηφίους, Δημοτικούς Συμβούλους.

         Η σχέση μας με τον Δήμαρχο είναι σχέση συνεργασίας, ισότιμη, με διάλογο και με μέτωπο κι αντίπαλο πάντα τα προβλήματα του τόπου.

     Δεν επιτρέπουμε λοιπόν σε κανέναν, και κατά συνέπεια και σε εσάς, να εκμηδενίζετε και να προσβάλετε την οικογενειακή, επαγγελματική και αυτοδιοικητική μας υπόσταση, διότι αυτό είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και δεν συμβιβάζεται με την λαϊκή εντολή που έχουμε, την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλει ο κόσμος και το έργο που έχουμε επιτελέσει.  

        Τέλος ως και εσείς γνωρίζετε, ουδείς μας και ποτέ εξαναγκάστηκε από κανένα να κάνει κάτι πέρα από την θέληση του στον ενάμιση χρόνο που είμαστε Δημοτική Αρχή.

       Πάντα μεταξύ μας επιδιώκουμε μέσα από τον διάλογο και την ευρύτερη συναίνεση το αποφασιστικότερο μέτωπο ενάντια στα προβλήματα του τόπου μας.

 

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί

Σύμβουλοι

της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας

του Δήμου Ερμιονίδας

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΥΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

«Ντροπή γι’ αυτούς που λένε ότι είναι πολιτισμένοι και μας παραπέμπουν σε τέτοιες μεθόδους και τάχα μου τάχα μου κλείνουν τους ΧΑΔΑ, κλείνουν τις χωματερές και ανοίγουν αυτή τη στιγμή κρεματόρια τέτοιου είδους»




"ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ"


Είχαμε έγκαιρα (26/07/2010) προβλέψει, προειδοποιήσει και καταγγείλει, όταν κάποιοι έκλειναν το δρόμο για να δημιουργήσουν τη νέα χωματερή απορριμμάτων στα Δίδυμα, με πρόσχημα την εγκατάσταση του δεματοποιητή.

Κρανίδι 26-7-2010

Δημήτρης Καμιζής
Ιατρός Ε.Σ.Υ.
Δήμαρχος Κρανιδίου 1999-2006
Υποψήφιος Δήμαρχος για το νέο Δήμο Ερμιονίδας


                                                                                                        Προς :
                                                                                                        Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου
                                                                                                        Κο Φώτη Χατζημιχάλη
                                                                                                        Τέρμα Ερυθρού Σταυρού
                                                                                                        22100 Τρίπολη



ΘΕΜΑ : Λειτουργία νέας ανεξέλεγκτης χωματερής απορριμμάτων στα Δίδυμα


Κύριε Γενικέ,

Εντός των ημερών, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, πρόκειται με το πρόσχημα της λειτουργίας του δεματοποιητή να ανοίξει και να λειτουργήσει νέα χωματερή συγκέντρωσης απορριμμάτων στη θέση Σταυρός Διδύμων. Μάλιστα δε στη χωματερή αυτή θα συγκεντρώνονται και τα απορρίμματα των γειτονικών Δήμων Ασκληπιείου και Επιδαύρου και κατά συνέπεια ο όγκος των απορριμμάτων που θα συγκεντρώνονται θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που συγκεντρώνεται σήμερα στις χωματερές των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης.
Τι άλλο κύριε Γενικέ θα είναι ο χώρος της λειτουργίας του δεματοποιητή, αφού τα απορρίμματα θα συγκεντρώνονται και θα παραμένουν εκεί, από ανεξέλεγκτη χωματερή που θα λειτουργεί παράνομα; Έχει σημασία εάν τα απορρίμματα θα είναι συσκευασμένα σε δέματα, μάλιστα σύμμεικτα οργανικά και ανόργανα μαζί, ή θα είναι σωρηδόν συγκεντρωμένα; Σε λίγες ημέρες άλλωστε τα δέματα των σκουπιδιών θα μετασχηματίζονται ξανά, σε σωρούς σκουπιδιών μετά τη διάρρηξή τους από τις ζυμώσεις των οργανικών ουσιών και τη δράση των τρωκτικών.
Κύριε Γενικέ, όπως και εσείς δημόσια κατ’ επανάληψιν έχετε εκφραστεί η λειτουργία και μόνο των δεματοποιητών χωρίς τη μεταφορά των δεμάτων σε εργοστάσιο επεξεργασίας δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. Η προμήθεια και εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Δήμο Κρανιδίου όπως πολύ καλά επίσης γνωρίζετε έγινε χωρίς να υπάρχει κανένας περιφερειακός σχεδιασμός ούτε καν πρόβλεψη, χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων που θα δέχεται τα δέματα. Βεβαίως εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη αφού όλα αυτά έγιναν όπως έγιναν με ευθύνη του προηγούμενου Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Αργολίδας και των Δημάρχων που απεδέχθησαν τέτοιου είδους «λύσεις»
Κύριε Γενικέ η λειτουργία αυτής της νέας ανεξέλεγκτης χωματερής στο Δήμο Κρανιδίου και μάλιστα με μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών πέραν αυτών των Ερμιονίδας θα επιβαρύνει σημαντικά το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και θα βλάψει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Ερμιονίδας, αλλά και την οικονομική ζωή του τόπου. Αντιλαμβάνομαι βέβαια τους λόγους για τη σκοπιμότητα της λειτουργίας αυτού του δεματοποιητή, διότι άλλως οι υπεύθυνοι για την προμήθεια και την εγκατάστασή του, θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για την άσκοπη διασπάθιση δημοσίου ή κοινοτικού χρήματος την οποία προκάλεσαν.
Γιατί πως αλλιώς να δεχτεί κανείς το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν λύσεις πολύ οικονομικότερες για τη μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων σε εργοστάσιο επεξεργασίας (με απορριμματοφόρα – συμπιεστές), επελέγη αυτή η λύση, και μάλιστα χωρίς καν να υπάρχει εργοστάσιο και τελικός προορισμός;
Κύριε Γενικέ, εάν τελικά πράγματι πρόκειται να λειτουργήσει αυτός ο ανεξέλεγκτος χώρος διάθεσης απορριμμάτων με το πρόσχημα του δεματοποιητή, παρά την έλλειψη σχεδιασμού, της παραβίασης κάθε έννοιας λογικής αλλά και κοινοτικής νομιμότητας και παρά τις δικές μας αντιδράσεις, αλλά και αυτές όλων των φορέων που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, σας καλώ και σας παρακαλώ για τα εξής :
Να αποτρέψετε την μεταφορά απορριμμάτων από τους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου προκειμένου να περιοριστεί τουλάχιστον ο όγκος των απορριμμάτων που θα συγκεντρώνονται αφού δεν πρόκειται να μεταφέρονται πουθενά αλλού και θα παραμένουν εκεί.
Να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς δεματοποιημένων ή αδεματοποίητων απορριμμάτων σε χώρους επεξεργασίας και τελικής διάθεσης που λειτουργούν τηρώντας τις νόμιμες προϋποθέσεις (υπάρχει σχετική πρότασή μας από το 2006).
Να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τους επιστημονικά ενδεδειγμένους τρόπους και τις νόμιμες προϋποθέσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου στον οποίο θα εντάσσεται ασφαλώς και η διαχείριση των απορριμμάτων στο νέο Δήμο Ερμιονίδας. Οι αυτοσχεδιασμοί όχι μόνον δεν παράγουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά κατασπαταλούν και δημόσιους και κοινοτικούς πόρους σε μια εποχή μάλιστα που δεν έχει το δικαίωμα ούτε την πολυτέλεια κανείς να το πράττει.
Τέλος σας δηλώνω ότι εάν εκλεγώ Δήμαρχος του νέου Δήμου Ερμιονίδας και εφόσον θα λειτουργεί αυτή τότε η χωματερή απορριμμάτων χωρίς την άμεση αποστολή τους σε συγκεκριμένο προορισμό, θα πάρω όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποτρέψω τη μετατροπή της Ερμιονίδας σε σκουπιδότοπο της υπόλοιπης Αργολίδας.

Με τιμή

Δημήτρης Καμιζής






ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΛΙΟΥ


Τιμητική εκδήλωση στην Κοιλάδα για την οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού


Την Κυριακή το πρωί στις 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Κοιλάδας, με πρωτοβουλία του εφημερίου πατρός Θεμιστοκλή και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, σεμνή τελετή ευχαριστιών και απόδοσης τιμής στην οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού για τις δωρεές και τις χορηγίες της οικογένειας προς την εκκλησία της Κοιλάδας και άλλους φορείς του τόπου μας. Παρευρέθηκαν ο κύριος και η κυρία Λιβανού και εκπρόσωποι φορέων. Προσκεκλημένος ήταν και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο οποίος ευχαρίστησε τον κύριο και την κυρία Λιβανού, ιδιαίτερα για την παροχή οικονομικής υποστήριξης από τους τιμώμενους προς το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, για την αγορά και διάθεση ιατρικού εξοπλισμού και για την ενίσχυση και υποστήριξη συμπατριωτών μας με σοβαρά ιατροκοινωνικά προβλήματα.  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελείωσε το Σάββατο 14/07/2012 η θερινή Ακαδημία για παιδιά από 6 έως 12 ετών, ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΙΒΟΥ. Τριάντα παιδιά αγόρια και κορίτσια, προπονήθηκαν για 10 ημέρες σε 7 αθλήματα του στίβου (δρόμο ταχύτητας, δρόμο μετ’ εμποδίων, σφύρα, δίσκο, σφαίρα, ακόντιο, άλμα εις μήκος). Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκαν αγώνες όπου βραβεύθηκαν οι καλύτεροι.
Ευχαριστούμε τους κ. Νικόλαο Φωστίνη και κ. Κατερίνα Ελευθερίου για τη βοήθειά τους όπως επίσης και τη NESTLE για την προσφορά της σε ροφήματα, τα οποία προσφέρθηκαν στους θεατές και στους αθλητές.




Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΟΥΖΟΥΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ









Ενημέρωση σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Καμιζή Δημήτρη στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου  την Δευτέρα 16-7-2012 στην Τρίπολη

 


Το video που προβλήθηκε, το οποίο δείχνει την σημερίνη κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος του δεματοποιητή στη θέση "Σταυρός Διδύμων" 


 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια Κωνσταντίνος στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου  την Δευτέρα 16-7-2012 στην Τρίπολη.

 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ψήφισμα που εκδόθηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα : ¨Παραίτηση Δημάρχου Ερμιονίδας - Διαχείριση Απορριμμάτων"



6ο Διεθνές Φεστιβάλ - 21η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης (Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης-Συγγρού)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



·       Ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων από τη χωματερή στο «Σταυρό Διδύμων»

Χθες το απόγευμα φορτώθηκε το πρώτο φορτίο απορριμμάτων, δεματοποιημένων και αδεματοποίητων.
Η μεταφορά γίνεται με απόφαση και δαπάνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ελπίζουμε ότι οι διαδικασίες που ξεκίνησαν μετά την υποβολή της παραίτησης του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή θα έχουν συνέχεια. Γι΄ αυτό άλλωστε και έγινε.

·   Έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Πελοποννήσου (ΠΕΔ)

Στο πλευρό του Δημάρχου Ερμιονίδας τάχθηκαν όλα τα μέλη και οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Εκθειάζοντας την πράξη του και δηλώνοντας την συμπαράστασή τους, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούν εδώ και τώρα επίλυση του προβλήματος του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και του μεγάλου προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

·   Συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ)

Στις 2 σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής κλήθηκε και θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, που θα γίνει παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το θέμα της υποβολής παραίτησης του Δημάρχου Ερμιονίδας, για τους λόγους που έγινε, έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις και απασχολεί πλέον όλα τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους κεντρικούς φορείς λήψης αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

6ο Διεθνές Φεστιβάλ - 21η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης ( Άγιος Γεράσιμος )

6ο Διεθνές Φεστιβάλ - 21η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης

Ανεξαρτητοποιήθκε με δήλωσή του από την Παράταξη "Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας" ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αναστάσιος Τζανής

 

Η επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο:




 Έγινε δεκτή η παραίτηση.





 Η απάντηση του Δημάρχου:

 

Κρανίδι, 14/7/2012

 

Κύριε Τζανή,

Μετά την δήλωσή σας για ανεξαρτητοποίηση, θέλω να σας ευχαριστήσω για ότι μέχρι σήμερα προσφέρατε στα κοινά του τόπου μας μέσα από την Παράταξή μας. Βέβαια στην πορεία σας, από την αρχή της λειτουργίας σας ως Δημοτικού Συμβούλου μέλους της Παράταξής μας, είχε καθαρά διαφανεί η σημερινή σας κατάληξη. Σας ευχαριστώ που με απαλλάξατε από τη δύσκολη θέση να προτείνω την διαγραφή σας. Γνωρίζετε πολύ καλά από τους πρώτους μήνες της παρουσίας μας στη Δημοτική Αρχή ότι σας είχα προειδοποιήσει γι’ αυτό. Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθατε, μετά την άρνησή σας να συμμετέχετε στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος σήμερα στην Ερμιονίδα.

Σας εύχομαι τέλος πάντων, να σταδιοδρομήσετε κάπου πολιτικά.

 

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Καμιζής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ : ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ


Κρανίδι, 13/7/2012

                                                                                          ΠΡΟΣ:
                                                                                          κ. Δημήτρη Καμιζή
                                                                                          Δήμαρχο Ερμιονίδας

Μετά την σημερινή μου συνάντηση μαζί σας και την πλήρη ενημέρωση μου από εσάς για το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις ταχύτατες εξελίξεις που ακολούθησαν, εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσής μου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή σκοπιμότητες δηλώνω ότι ήταν και δική μου πρόταση κατά το παρελθόν η σύσσωμη παραίτηση όλων των Δημοτικών Συμβούλων για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα και η Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της. Προσθέτω και τη δική μου παραίτηση στον κατάλογο των παραιτηθέντων Δημοτικών Συμβούλων.

Χρήστος Μπαλαμπάνης
Δημοτικός Σύμβουλος



Δεν έγινε αποδεκτή από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου η υποβληθείσα παραίτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-7-2012 ώρα 9:00μμ

Σήμερα 12 Ιουλίου 2012 το πρωί 17 Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπέβαλλαν την παραίτηση τους στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή, αρμοδίως όπως οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν.
 

 
Στη συνέχεια οι περισσότεροι από αυτούς και με συντονισμένες ενέργειες μετέβησαν στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη και συνάντησαν τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρο και τους Αντιπεριφερειάρχες κ Πουλά Ανδρέα και κα Νικολακάκου Κων/να απαιτώντας άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας, δήλωσαν την πρόθεση τους στον  Περιφερειάρχη να παραμείνουν στο γραφείο του όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να δοθεί άμεση λύση και γραπτή εγγύηση γι’ αυτήν. 

Οι σύμβουλοι συνοδεύονταν και από δημότες που δήλωσαν πρόθυμοι να τους συμπαρασταθούν (κκ Γκαμίλης Ηλίας, Κονδύλης Παναγιώτης και Κοτσοβός Γιώργος). 

Ο Δήμαρχος κ. Καμιζής Δημήτρης επεσκέφθη το ίδιο χρονικό διάστημα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο Αναστάσιο στο Ναύπλιο και παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στο τοπικό κανάλι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκης Α. με τον Δήμαρχο με πρωτοβουλία του Υπουργού. 

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 17:30 το απόγευμα και με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρου παραδόθηκε το παρακάτω έγγραφο.
                              

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.     

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου

                                   ...............................................................................................................................................................
                                   ...............................................................................................................................................................
                                   ................................................................................................................................................................


Υποβολή παραίτησης του Δημάρχου Ερμιονίδας για να φύγουν τα σκουπίδια από τα Δίδυμα






Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.....ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ


Σε κατάπτυστο και ρυπαρό σχόλιο του ηλεκτρονικού ιστολόγιου Παρατηρητής , το οποίο αναπαρήγαγε το ηλεκτρονικό ιστολόγιο Εικονοσκόπιο, και το οποίο αναφέρεται προσωπικά σε εμένα και επικαλείται μάλιστα ψευδώς και την μαρτυρία του κ. Τάσου Λάμπρου, έχω να απαντήσω εν συντομία τα εξής:
Κύριοι συντάκτες αυτού και παρόμοιων σχολίων, με τα ψεύδη , τις συκοφαντίες και τις διαστροφικές φαντασιώσεις σας, έχετε καταστεί κατάπτυστοι και καταγέλαστοι και μη έχοντες φαίνεται καμμία επίγνωση των πράξεών σας έχετε σκοπό να γελοιοποιηθείτε μέχρις εσχάτων. Την Ιατρική Επιστήμη λοιπόν, τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι γιατροί στην πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, την υπηρετούμε και την καλλιεργούμε όχι για την " κονόμα" μας , που για εσάς φαίνεται είναι το μοναδικό πράγμα που έχετε στο νου σας, αλλά για κάποιους άλλους λόγους που εσείς δεν μπορείτε να καταννοήσετε και πολύ περισσότερο να ενστερνιστείτε, πάντως σίγουρα για το καλό σας.
Επειδή λοιπόν η Ιατρική Επιστήμη για εμένα δεν υπήρξε ποτέ επάγγελμα αλλά  λειτούργημα που το υπηρέτησα πάντοτε ευόρκως και με ακραία συνέπεια, θα την καλλιεργώ μέχρι τέλος του βίου μου, παρότι είμαι ήδη συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ, θα συνεχίζω να ενημερώνομαι για τα νέα επιστημονικά δεδομένα , για τις νέες ανακαλύψεις , για τις εναλλακτικές επιστημονικές μεθόδους, γιατί για εμένα είναι τρόπος ζωής και γιατί είμαι ταγμένος σε αυτήν και γιατί έτσι μου αρέσει να ζω.
.
Τώρα για τα κίνητρα που τροφοδοτούν και αναταράσσουν τον βόρβορο της ψυχής σας προσωπικά εναντίον μου, εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον. Σε ό,τι θα ξαναγράψετε ηλεκτρονικά ή δια του τύπου , μην περιμένετε να σας απαντήσω διότι ούτε διάθεση ούτε χρόνο έχω για χάσιμο. Πάντως αυτή τη φορά , πρώτα ο Θεός, μια συνάντηση στην αίθουσα των δικαστηρίων θα την έχουμε, μόνο και μόνο επειδή ασχοληθήκατε με την υγεία μου και το DNA των προγόνων μου.