Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες το βράδυ, 6 Οκτωβρίου 2013, μετά από πρόσκληση του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και Δημάρχου Ερμιονίδας κ.Δημήτρη Καμιζή, συναντήθηκαν τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πορεία της παράταξης και τις θέσεις της στις ερχόμενες δημοτικής εκλογές του Μαΐου του 2014.
Έγινε συνοπτική ιστορική αναφορά από την ίδρυση της παράταξης το 1998 μέχρι σήμερα, η οποία σε δύο δημοτικές περιόδους ανέλαβε την διοίκηση του πρώην Δήμου Κρανιδίου (1999-2006), σε μία δημοτική περίοδο (2006-2010) βρέθηκε αντιπολίτευση στον τέως Δήμο Κρανιδίου επίσης και από το 2011 μέχρι σήμερα βρίσκεται στην διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας.
Σε κρίσιμες στιγμές για την τοπική αυτοδιοίκηση η παράταξή μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή, κλήθηκε πέραν της τρέχουσας διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων να ξεκινήσει και να εφαρμόσει στον τόπο μας τις δύο μεγάλες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, τον Ν.2539/97 (Νόμος Καποδίστρια) και τον Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) και αυτό δεν υπήρξε καθόλου εύκολη υπόθεση.
Το έργο της δημοτικής μας παράταξης, τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στην αντιπολίτευση, υπήρξε πλούσιο και δημιουργικό για τον τόπο μας. Εξ’ αυτού, του αναγνωρισμένου από τους δημότες μας μεγάλου έργου που έχει επιτελεστεί, όλα τα μέλη της παράταξης που έλαβαν το λόγο τόνισαν την ανάγκη για συνέχεια εκφράζοντας πρώτα απ’ όλα την αγωνία για το μέλλον του τόπου μας και των δημοτικών μας πραγμάτων, ιδιαίτερα στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα και η κοινωνία μας σήμερα. Για τον ίδιο επίσης λόγο, όλοι όσοι τοποθετήθηκαν μίλησαν με πολύ θετικά λόγια για την προσωπικότητα του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή και τη μεγάλη συνεισφορά του στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας. Του ζήτησαν δε, να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει την απόφασή του.
Ο Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε όλους, ανέφερε τους πολιτικούς και προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι η απόφαση είναι οριστική και παρακάλεσε η συζήτηση να συνεχιστεί με αυτή την προϋπόθεση και αυτό το δεδομένο.
Στη συνέχεια της συζήτησης και αφού αναπτύχθηκαν διάφοροι προβληματισμοί, ιδιαίτερα σε σχέση με την εφαρμογή ή όχι του νέου εκλογικού νόμου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και για την πολιτική κατάσταση αλλά και το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου, επισημάνθηκε τόσο από τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή όσο και από όλους σχεδόν που έλαβαν το λόγο, ότι η παράταξη εκφράζοντας την αγωνία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και ανταποκρινόμενη στην ιστορία της, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί με νέες κοινωνικές δυνάμεις, συμμαχίες και συνεργασίες πάνω σε αρχές και προγραμματικές βάσεις ώστε να διεκδικήσει και την επόμενη δημοτική αρχή με όρους νίκης.
Επαναβεβαιώθηκε από την πλευρά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Λάμπρου η διαθεσιμότητά του προς την παράταξη για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή από τα περισσότερα τουλάχιστον μέλη της παράταξης. Για το θέμα αυτό επισημάνθηκε και συμφωνήθηκε από όλους ότι το θέμα των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση ή όχι του νέου εκλογικού νόμου (μέσα Νοεμβρίου).    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου