Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ






Έτσι ξεκινήσαμε την διαδικασία της ανακύκλωσης στο Δήμο Ερμιονίδας με τους εθελοντές και με πενιχρά μέσα. Με αυτούς τους λίγους ανθρώπους που εικονίζονται στις φωτογραφίες και κάποιους άλλους που λείπουν από αυτές. Ήταν όμως ένα δυναμικό ξεκίνημα γιατί το «έλεγε η ψυχή» αυτών των λίγων εθελοντών – συμπατριωτών μας και ήταν αυτοί που μας ενέπνευσαν και μας δυνάμωσαν μαζί με το λαμπρό παράδειγμα του παπά Θέμη στην Κοιλάδα, ώστε να κάνουμε πράξη το όραμα και το σχεδιασμό μας για έναν άλλο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας.

Αν δεν εφαρμοζόταν η ανακύκλωση, σήμερα στο Δήμο μας η κατάσταση θα ήταν τραγική, αφού ο όγκος των απορριμμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, με δεδομένο το αδιέξοδο που παραλάβαμε και την συνεχιζόμενη αδυναμία τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και της Πολιτείας να δώσουν αποτελεσματική λύση.

Σε αυτούς λοιπόν τους πρώτους εθελοντές αρμόζει η τιμή και ο έπαινος για την καθοριστική τους συμβολή στο ξεκίνημα και στη συνέχεια στην εφαρμογή της ανακύκλωσης σήμερα σε όλη την έκταση του Δήμου μας. Όλοι οι δημότες και η δημοτική αρχή έχουμε χρέος να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αποδοτικότερη λειτουργία της ανακύκλωσης. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου